29 Mart 2012 Perşembe

FINDIKLI ŞEKERPARE
1 paket margarin
2 yumurta
5 çorba kaşığı irmik
1buçuk su bardağına yakın pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 buçuk su bardağı un
şerbeti için:4 buçuk su bardağı şeker.5 buçuk su bardağı su. birkaç damla limon.
yapılışı:önce şerbeti hazırlayın.kaynadıktan sonra limonu ekleyip 5-7 dk kaynatıp soğumaya bırakın.
oda sıcaklığındaki margarinle tüm malzemeleri birleştirip hafif yumuşak hamur elde edin.
cevizden büyük parçalar alıp yuvarlayın ve üzerlerine fındıkları koyun ve iyice bastırın kabardıkça fındıklar dışarı çıkabilir.180 derecedeki fırında 30-35 dk kızarana kadar pişirin.fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün ve üzerini kapatın.şerbetini çekene kadar şekerparelerin kontrol edin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: