ELMALI CEVİZLİ TURTA
1 paket margin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
içi için:4 orta boy elma.yarım su bardağı toz şeker.yarım su bardağı ceviz.2 çorba kaşığı damla çikolata
yapılışı:ilk önce içini hazırlayalımki soğusun.elmelerı rendeleyip tavaya alın ve suyunu çekene kadar kavurun sonra şekeri katıp biraz daha karıştırın.ve soğumaya bırakın.margarin sıvıyağ pudra şekeri ve kabartma tozunu 3 bardak kadar un katıp yoğurun çok sert olmasın.hamurdan bir avuç kadar ayırın ve buzluğa atın.ve 15 dk bekletin geri kalan hamuru buyük yuvarlak borcamı yağlayın ve hamuru tepsiye incecik yayın.üzerine iç harcını koyun ve iri dövülmüş cevizi ve damla çikolatayı serpin.en son buzluğa attığınız paraçayı rendeleyin.180 derecede kızarana kadar pişirin.çıkınca üzerine pudra şekeri eleyin.ılık sevis yapın.
AFİYET OLSUN.
NOT:BUZLUĞA ATTIĞIMIZ PARÇA İYİ DONARSA DAHA GÜZEL RENDELENİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder