21 Nisan 2012 Cumartesi

KIYMALI BÖREK :)

5 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
içi için:300 gr kıyma 1 orta boy soğan.az ince doğranmış maydonoz.tuz karabiber
yapılışı:ilk önce içini hazırlayın ve soğusun sonra yumurta sıvıyağ süt ve sütü iyice çrpın ve kabartama tozunu ekleyin sosumuz hazır.yufkayı ikiye bölün ve sostan 3-4 kaşık heryerine gelecek şekilde sürün ve iç harcı uzun tarafına doğru koyun ve sarın uzun fitil elde edin ve fitilin uçlarını uzunca birleştirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve sostan biraz artırıp içine yumurta sarısı kırp böreklerin üzerine sürün ve üzerini haşhaş veya çörekoyula süsleyin 190-200 derecede 35-40 dk kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: