9 Nisan 2012 Pazartesi

SUSAMLI ÇITIR KURABİYE

1 paket margarin
2 yumurta (birinin akını ayır)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ (en son konulacak)
yaklaşık 2 buçuk 3 su bardağı un
yapılışı:oda sıcaklığındaki margarinle sıvıyağ hariç bütün malzemeleri birleştirip yoğurun iyice yoğurduktan sonra sıvıyağı ekleyin biraz vıcık vıcık oluyo ama vazgeçmeyin hamur baya bi yumuşak olacak çok fazla yumuşak olursa un ekleyebilirsiniz.hamurdan uzun fitiller yapın ve uçlarını birleştirin önce ayırdığımız yumurta akına sonra aktardan aldığınız bolca susama batırın.tepsiye dizin ve 200 derecede ısınmış fırında 40-45 dk pişirin.az pişince yumuşak çok çok pişince çıtır çıtır bi kurabiye yersiniz. ve kapalı saklama kabında uzun süra dayanan bi kurabiye misafir gelince köşede bulunsun.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: