1ajda çay bardağı sıvıyağ
1 ajda çay bardağı süt
1ajda çay bardağı ılık su
yarım tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket maya
aldığı kadar un
içi için.125gr margarin yada tereyağ
içi içn.3-4 patates.1 soğan.yarım tatlı kaşığı salça.tuz.karabiber
yapılşı.patatesleri minik minik doğrayın soğanı ve salçayı kavurduktan sonra pateslieri ekleyin ve az suyla buharında pişirin tuz ve karabiberini ekleyin.
yapılışı.tüm malzemeyle orta yumuşaklıkta bi hamur elde edin hamuru 8e bölün 4 tanesini un serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üstüste koyun ve merdaneyle açabildiğiniz kadar ince açın ve erittiğniz tereyağın yarsını hamurun üzerine fırçayla sürün ve biraz bekletin hazırlasığınız içten bi kenerına koyun ve sıkı sarın sonra kesip fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün 240 derecede ısınmış fırına sürün üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder