1buçuk kg buttan kuşbaşı tavuk
2paket mantar
5-6 patates
2 tane kırmızı biber
4 çorba kaşığı tereyağ
yarım su bardağı soya sosu
bi küçük soğan
2 paket beşamel sos
1 buçuk litre süt
rendelenmiş kaşar
yapılışı:tavukları yıayıp süzgece koyun suyu iyice süzülsün sonra üzerine soya sosunu ekleyin ve yarım saat bekletin mantarları limonlu suda bekletin soğanı doğrayın az sıvıyağda kavurun kırmızıbiberleride çok küçük doğramayın ve soğanlara ekleyip soteleyin ve orta büyüklükte doğranmış mantarlarıda ekleyin ve tencerenin kapağını kapatmadan arada karıştırarak kavurun 2 çorba aşığı tereyağıda ekleyin sonra patatesleride ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun başa bi tencerde 2 çorba kaşığı teryağı eritin ve tavukları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun büyük fırın tepsisine ilk önce mantarlı patatesi yayın sonra tavukları yayın en üste beşamel sosu pişirip dökün en üste bolca rendelenmiş kaşar serpip 220 derecede ısınmış fırında üstü güzelce kızrana kadar pişirin.çok bereketli bi yemek ve çok lezzetli 20 kişiden fazla misafir doyurabilir az kişiyseniz tarifi yarım ölçüden yapabilirsiniz ama şiddetle tavsiye ediyorum :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder