1 kg un
1 çorba kaşığı tuz
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tane haşlanmış patates
yoğurmak için ılık su
üzeri için yumurta sarısı
içi için:2 çorba kaşığı haşhaş,sıvıyağ
yapılışı:bütün malzemelri birleştirip ılık suyla yoğurun ve mayalanmaya bırakın mayalanan hamurdan üçe veya dörde bölün elinizle veya oklavayla açın içine sıvıyağla açılmış haşhaştan sürün ve şerit şerit kesin ve uzunlamasına sarın yağlamış tepsiye koyun ve üzerine yumurtayı sürün bekletmeden 200 derecede ısınmış fırına sürün iyice kızrana kadar pişirin. ve yemeğe doyamadığınız haşhaşlı çörek hazır..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder