16 Mayıs 2012 Çarşamba

KIYMALI LAHANA SARMASI

2 su bardağı pirinç
2 tane büyük soğan
ne kadar bol istenirse okadar kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yenibahar
az karabiber-tuz
bi tutam maydonoz
bi tutam taze nane
2 bağ kara lahana
yapılışı:soğanları doğrayın ve sıvıyağda kavurun kıymayıda katıp kavurun ve salçasını ekleyin.pirincide ekleyin az su ekleyerek kavurun ve baharatınıda ekleyin.ocağın altını kapatın  ve yeşillikleride ekleyin karıştırın.lahanaları kaynar suda haşlayın tazeliğine göre pişme süresi değişebilir.ve hazırladığımız içle lahanaları küçük küçük sarın ve tencereye dizin üzerine çıkacak kadar su eklyin az tuz ve zeytinyağıda ekleyebilirsiniz.ilk önce normal sonra kısık ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: